5 Tips Belajar Last Minutes.

tips belajar last minutes

“Alamak, macam mana ni? Study tak habis semua bab lagi..Esok nak exam dah ni..Banyak lagi nak study tapi macam tak sempat je nak ‘cover’ semua bab untuk exam ni..” Memang gelabahlah kalau tak sempat ‘cover’ semua bab untuk masuk exam kan. Kalau tak sempat baca semua, tak boleh jawab pulakk nanti macam mana!! Jom saya […]

4 Tips Skor Subjek Sejarah

tips skor sejarah

Subjek sejarah memang tak asing lagi dengan fakta..Asal sebut sejarah je, murid kata bosan lah cikgu..Mengantuk lah cikgu.. Kebanyakan murid merasakan seolah-olah mereka perlu menghafal satu buku teks sejarah untuk jawab peperiksaan nanti. Banyak fakta yang nak kena ingat ni, jadi kenal baca dan khatam satu buku teks sejarah lah ni? Kalau tak macam mana […]

5 Tips Macam Mana Nak Cemerlang Subjek Kimia?

chemistry

Subjek kimia ni salah satu subjek killer? Sesetengah murid mengadu subjek sains termasuk biologi, fizik dan kimia ni susah faham, bosan dan “menakutkan”. Betul ke? Subjek-subjek ini sebenarnya menyeronokkan tau jika seseorang murid itu minat dan bersemangat tinggi untuk berusaha memahami subjek-subjek ini. Jadual berkala..formula kimia..Apa lagi yang perlu diingat untuk subjek kimia ni..Dahlah susah […]